Senaste nyheterNA

2020

Hej
Snart har ännu ett år gått, 2020 närmar sig sitt slut. Vi kommer att skicka ut fakturor på medlemsavgiften för 2021 under första veckan i januari 2021.
Fakturan skickas till den mailadress som finns registrerad i Idrott Online (IOL). Om ni inte får någon faktura så kontakta Tony Bergsman vår kassör.

Gott Nytt År och god fortsättning på 2021
Mvh Gyda IHF

Läs hela inlägget »

Gyda IHF kallar sina medlemar till Årsmöte för verksamhetsåret 2020
Söndagen den 28 februari 2021 kl. 15:00
Årsmötet planeras att hållas i klubbstugan, om rådande situation med covid-19 tillåter det. Om inte, kommer vi att kalla till ett digitalt möte via Zoom eller Teams Meeting.
Föredragningslista för årsmöte 2020
Övriga årsmöteshandlingar kommar att finnas på hemsidan i god tid till årsmötet.
God jul och Gott Nytt år

Läs hela inlägget »

Du som har betalat, kontakta vår kassör Tony för återbetalning av pengarna.

Läs hela inlägget »

Då  var det dags igen att träffas och trivas! Årets fest går av stapeln lördag 28 november 19.00. Mer info kommer inom kort, men save the date. 

Läs hela inlägget »

Banorna stängda från och med torsadg den 17 september 17:00 inför blåbärstävlingen. De som vill och kan är välkomna upp på torsdag kl. 17:00 och hjälpa till att göra iordning banorna ,hagar och klubbstuga mm för tävlingen i helgen.
Vi ses.

Läs hela inlägget »

Information från styrelsen:
Gyda söker någon mellan 16-25 som kan tänka sig att ta tag i vår ungdomsektion. Detta då vår tidigare ungdomsansvarig har valt att avsäga sig sitt uppdrag. Är DU intresserad så kontakta gärna någon av oss i styrelsen.
Aktiviteter:
Söndag den 6 september kl. 10:00-14.00 fortsätter vi att rusta klubbstugan. Vi kommer att skruva gips och spackla väggarna. Kom gärna upp och hjälp till, ta med skruvdragare om du har en, eller hjälp till att spackla väggarna.

Läs hela inlägget »

Blåbärstävling på Gydabanan 19/9 2020
Vi kommer att ha 4 grenar totalt och att delta i 2 grenar kostar 350 kr.
Grenarna är:
TT8 = tölt eller trav ( med start i högervarv)
Tregång = skritt, tölt eller trav och galopp
V5 = skritt, tölt, trav coh galopp
T3 = långsamt tempo tölt, ökning på långsidor, ökad tölt
Det kommer att vara en domare. Vuxenklass och barn upp till och med 15 år. Rosetter till alla i finaler. B-finaler vid mer än 12 deltagare/gren, vinnare i B-final går vidare till a-final.

Anmälan senast 11/9 till anitajarvi@hotmail.com.

I anmälan anger du:
Blåbärstävling 
Ryttarens namn 
Hästens namn och regnr
Ålder om man är 15 eller yngre
Vilka grenar man önskar delta i, samt vilket varv man önskar rida i grenarna tregång, V5 och T3.
Betalning till Gydas Bg 616-7654 ange Blåbärstävling och namn. Anmälan giltig efter betalning inkommit.

Öppet för ryttare som haft max 5,0 i tidigare officiell islandshästtävling.
Domare: Ida Björkman
Tävlingsledare: Ulf Ahlvik
Vi behöver hjälp med funktionärer:
Domarsekreterare 1st
Cafeteria 3 st
Collectingring 2 st
Ryttarservice (spring och klipp) 2 st
Speaker 1 st
Poäng räknare 1 st
Incheckning 1 st
Banor 2 st
Max deltagare: 40 ekipage
Start: 10:oo

Välkomna önskar Fritidssektionen Gyda

Läs hela inlägget »

Fredag den 7 augusti är banan stängd från 12:00 för att göras iordning inför tävlingarna på söndag den 9 augusti. Då vi har en kurs bokad på lördagen, så har vi begränsad tid till att förbereda banan då. Hoppas att vi kan bli några stycken som kan komma upp och hjälpa till på fredag eftermiddag med start kring 12:00. Vi behöver städa klubbstugan och fixa till kring banorna (sladda vattna och välta) och ställa ut i domarkurarna. 

Läs hela inlägget »

Fritidsektion har träningskvällar på Högbobanan onsdagar vecka 29-33 kl. 17-19. 
Kom och rid , umgås med likasinnade islandshästvänner. 

Läs hela inlägget »

Årets tävlingssäsong är äntligen här. Nu har vi öppnat Gyda sommartävling Nivå 2 med SM-Kval den 18 juli för anmälan i Icesales. 

Läs hela inlägget »

Informationsmöte angående Gydas deltagande i Sverigeritten 2020.
vi träffas i klubbstugan söndag den 14 juni kl. 17.00
Gyda fritidsektion
 

Läs hela inlägget »

Här kommer lite information från styrelsen och sektionerna om planerade aktiviteter på Högbo Islandshäst center.

  • Tävlingssäsongen startas upp, vi återkommer om när och hur vi kommer att ha tävlingar. Allt måste anpassas efter rådande regler för tävlingsverksamhet.
  • Städ och byggdagar lördag 13, söndag 28 juni
  • Träningskvällar onsdag 10, 17 och 24 juni kl. 18:00-20:00
  • Tipspromender 30 juni, 7 och 28 juli 18:00-20:00
Bansektionen ser gärna att vi mockar banor och parkering mm. efter att man varit och ridit. Det är tråkigt att behöva stanna för att mocka banorna innan vi kan sladda dem.
Läs hela inlägget »

Fritidsektionen anordnar:
Långritt i Falun Torsdag den 21 maj 
Sverigeritten 16-17 juli 
För mer info om vilka aktiviteter fritidsektionen planerar titta under fliken Våra sektioner.

Läs hela inlägget »

Träningskväll  onsdag den 13 och 27 maj 18:00-20:00.                                                        Vi kommer att ha tidtagning uppställd och möjlighet att prova start från startboxarna.                                                                                                                                          Vill du komma och titta, kanske hjälpa till och lära sig mer om hur det fungerar med startboxar  kom upp till banan.                                                                                          Vill du inte rida pass så kom och rid på ovalbanan.
Inga kostnader annat än anläggningsavgift 100 kr, har du anläggningskort så är det bara komma och rida. 

Läs hela inlägget »

Startboxarna öppnade.
Nu är våra startboxar testade så vi vet att de fungerar.
Några regler att tänka på innan du använder vår startboxar.

  • det är du som ryttare(målsman) som är ansvarig för att du och hästen har nödvändig utbildning/kunskap i start från startbox.
  • att du har erfarna funktionärer/hjälpredor vid användande av startboxar.
Läs hela inlägget »

Nu har vi öppnat banan för våren, vattnet är påslaget.
Kök och toalett i klubbstugan som fungerar, behövs tillgång till klubbstugan kontakta Tony.
Bansektionen.

Läs hela inlägget »

Våra planerade tävlingar är inställda, Gyda följer SIFs krav på att ställa in alla tävlingar tillsvidare. Återbetalning av anmälnings avgifter kommer att ske under de närmsta veckorna. Vi återkommer med mer information om och när vi kan ha tävlingar igen.

Läs hela inlägget »

Söndag 29 mars samt söndag 5 april är det äntligen dags att städa upp vår fina anläggning inför säsongen. Det kommer att finnas folk på plats båda dagarna mellan 10 och 14 som visar vad just du kan hjälpa till med. Vi kommer att slå igång grillen och bjuda på hamburgare och dricka.

Läs hela inlägget »

Nu på söndag 8/3 tänkte vi jobba lite i klubbstugan, framförallt att förbereda för  nya toaletter. Vi tänkte böja efter lunch ca:13:00 och hålla på några timmar.
Mvh Bansektionen

Läs hela inlägget »

Information från Årsmötet 2020-02-23
Gydas styrelse för 2020 ser ut på följande sätt:
Ordförande: Wicky Gren
Kassör: Tony Bergsman
Sekreterare: Linda Diamant
Ledamot 4: Anna Bergman
Ledamot 5: Ulf Ahlvik
Ledamot 6(ungdom): Hanna Weinemo
Ledamot 7: Pelle Lennander
Ledamot 8: Anna Stattin
Suppleanter: Pia Johansson, Kerstin Lennander, Maria Weinemo-Sundberg

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar
Nu har vi haft årets första möte med tävlingssektionen vilket känns roligt, nu är vi på gång inför årets tävlingar! Här kommer en lite uppdatering från oss.
Som ni kanske sett sedan tidigare på hemsidan har vi planerat in tävlingsdagar för både pass, Gaedingakeppni och sport under våren. Vi tycker det skall bli extra roligt med våra passkvällar och Gaedingatävlingar vilket är lite nytt för oss och vi hoppas att så många som möjligt kommer och är med. Till den planeringen har vi ju även vårat årliga KM i augusti som brukar bli en succé och vi hoppas och tror att även DM kommer tillbaks i år.
Utöver detta har vi fått in önskemål från medlemmar om att lägga in flera nivå 3 eller nivå 4 tävlingar med finaler och vi tycker det är jättebra att vi får in feedback och ideér från er medlemmar. Vi har därför lagt in två till tävlingar i planeringen; en nivå 4 tävling den 30 maj och en nivå 4 tävling den 18 juli. På dessa tävlingar kommer grenarna att vara T8, V5, T4 och F3.
En nyhet för i år är att vi har startboxar och vi planerar därför att ha passlöp under våra passtävlingar. För att vi skall vara väl förberedda för detta tänker vi testköra boxarna och utrustningen den 15 mars kl. 11.00. Vill du komma och provrida i startboxar så är du varmt välkommen då, vi behöver ekipage. Du behöver inte ha en häst som kan gå i pass, gångart spelar ingen roll när vi ska testa.
Vi kommer att öppna anmälan till vårens tävlingar den 1 mars (undantaget passkvällarna där vi vill avvakta lite till) så lägg in detta datum i kalendern.
Utöver dessa tävlingar planerar även fritidssektionen att återupprepa sin uppskattade Blåbärstävling. De planerar att ha en tävling i maj och en i september.
Vi är ett glatt gäng som är med i tävlingssektionen men vi vill alltid bli flera så om du är intresserad så är det bara att säga till. Linda och Håkan behöver även bli flera i sekretariatet och kommer att ha en träff där de går igenom icetest (dataprogrammet som man använder) den 14 mars, se mer info om detta på Gydas hemsida.
Sist men inte minst så hoppas vi att vi ses på årsmötet nu på söndag. Vi bjuder på fika!
Med vänlig hälsning Tävlingssektionen genom Gydas ordförande.

Läs hela inlägget »

Nu har du chansen att få lära dig hur sekretariatet fungerar. Håkan den allvetande och Linda den förvirrade ska tillsammans hålla en kurs i hur man tillverkar och genomför en tävling. Du kommer att få lära dig hur du matar in poäng, hur du gör finaler, hur du stryker ekipage, flyttar dem mellan olika grenar bara för kul och mycket mycket mer. Som sekretaritatsansvarig får du veta allt först och du kommer att hamna bland rätt roliga människor uppe på parkett på tävlingarna. Ju fler vi är som hjälps åt desto roligare blir det i klubben. Skicka din anmälan till Linda på telefon 0730-269405

Inbjudan

Läs hela inlägget »

Hej
Här kommer Gydas valberednings förslag till styrelse för 2020
Ordförande - Wicky Gren (1 år kvar)
Kassör - Vakant (för en tid på 2 år)
Sekreterare - Linda Diamant (1 år kvar)
Ledamot 4 - Anna Bergman (nyval för en tid på 2 år)
Ledamot 5 - Ulf Ahlvik ( 1 år kvar)
Ledamot 6 - Hanna Weinemo (nyval för en tid på 2 år)
Suppleant - Kerstin Lennander (nyval för en tid på 1 år)
Suppleant - Pia Johansson ( nyval för en tid på 1 år)

Suppleant - Vakant (nyval för en tid på 1 år)
Revisorer - Lena Larsson och Anna Landström (nyval för en tid på 1 år)
Revisor suppleant - Vakant (nyval för en tid på 1 år)

Om årsmötet beslutar att utöka antalet ledamöter från 6 st till 8 st så skall även följande väljas:
Ledamot 7 - Pelle Lenander (fyllnadsval 1 år)
Ledamot 8 - Anna Stattin (för en tid på 2 år)

Mvh Valberedningen Gyda
/ Tony, Anita, Maria

 

Läs hela inlägget »
Vi valberedningen behöver er hjälp.
  • Vi saknar för tillfället någon som kan tänka sig att ställa upp i styrelsen som Kassör för en tid för 2 år.
  • Samt någon eller några som kan tänka sig att engagera sig och vara delaktig i Gävle Dala Islandshästförbund.

För mer information angående de rollerna så går det att kontakta Tony Bergsman 0706618869
Mvh Gydas Valberedning.

Läs hela inlägget »

Nu kan alla medlemmar beställa kläder i vår nyskapade klubbshop hos Prima4you. Under första månaden har vi 10% rabatt i kassan när vi skriver in rabattkoden gydaif20

Gå in i Gydas webshop här
https://www.prima4you.se/collections/gyda-islandshastforening

Du glömmer väl inte årsmötet 23 februari :)

Läs hela inlägget »

Välkommen till Gydas årsmöte som kommer att hållas i klubbstugan
söndag 23 februari klockan 15.00

Föredragslista, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan ligger under "Om oss" - "Dokument" längst ner under rubriken "2019"

Vi bjuder på kaffe/the/saft samt fikabröd. Kontakta Linda om du har någon allergi så du också får fika.

lindadiamant73@gmail.com

VÄLKOMMEN

Läs hela inlägget »

NyhetsArkiv

Kalender

Funktionärer till TävlingAr

Gyda Maj Nivå 4                                        20 Maj 2023
Funktionärslista =>
Gyda Juni Nivå 4                                            6 Juni 2023
Funktionärslista =>

Länk till Gyda på Facebook


Laddar innehåll...