Islandshästsverige delas in i distrikt?

Under SIFs tävlingsseminarium 6-7 november gick Timo Rajasaari igenom hur Riksidrottsförbundet (RF) ser på distriktens betydelse för framtiden och hur jobbet med distriktsindelning redan har börjat även inom SIF.

Varför distrikt?
SIFs styrelse har beslutat att starta ett jobb med att sortera in islandshästföreningarna i Sverige i ett antal distrikt. Detta kommer då att anpassa SIF till hur övriga idrottsförbund är organiserade i Sverige och öka SIFs och föreningarnas möjligheter att vara med och påverka och att söka de bidrag och det stöd som finns för idrotten.

Utkast till indelning
Timo visade en lista över alla föreningar i SIF och ett första utkast hur dessa skulle kunna samlas ihop och bilda ett antal distrikt. Indelningen följer en riktlinje från RF om att hålla ihop föreningar inom samma län. Det är även möjligt att slå ihop flera län för att hitta en lämplig storlek för ett distrikt.

Exempel på nytt distrikt
Föreningarna på seminariet fick göra ett grupparbete i de potentiella nya distrikten och prata om bland annat samarbetsformer för framtiden. Ett exempel på ett nytt distrikt skulle kunna vara Gävleborg (Gyda), Dalarna (Odinn, Edda, Oda Raudka) och Hälsingland (Gnyfari). Dessa föreningar skulle kunna bilda ett distrikt med ca 500 medlemmar. 

Jobbet med distriktsindelning kommer att fortsätta på ordförandekonferensen den 28 november. Om du vill ge input till detta arbete, kontakta ordförande i din förening.

Av Lotta Olsson, Gyda Islandshästförening
lotta@mypages.se

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter