Ny gren på väg i Gaedingakeppni

Vid SIF’s tävlingsseminarium 6-7 november, berättade Haffi Gislason om den nya grenen C-flokk som är på väg till Sverige. Grenen kommer att öppna upp för fler att prova på Gaedingakeppni och har ett lite kortare program än A-flokk och B-flokk.

Om bakgrunden på Island
Haffi, som är ordförande i tävlingssektionen för Gaedingakeppni, började med att berätta om hur C-flokk har vuxit fram på Island. Av 300 000 invånare på island är det ca 8000 som håller på med hästar. Antalet ”äldre” som börjar rida ökar och flera har viljan att tävla och jämföra vilka hästar som är de bästa. C-flokk passar bra för dessa debutanter/”nybörjare” som kanske inte tävlat förr och vill prova på.

För "alla härliga medlemmar" där ute
Grenen är inte riktad mot proffsekipagen, utan Haffi beskriver att han hoppas få se "alla härliga medlemmar” som finns ute i klubbarna och deras fina hästar. Haffi kunde också berätta om den positiva utveckling han själv har fått se hos ryttare som börjar med Gaedingakeppni och jobbar med att få en häst med mer vilja, ”framåttänk” och lyhördhet i ridningen.

Nu jobbas det för fullt med att etablera C-flokk i Sverige och med att utbilda fler domare. Beskrivning av den nya grenen finns redan med i översatt regelverk för Gaedingakeppni.

Mer om Gaedingakeppni finns att läsa på SIF’s hemsida och på feif.org

Av Lotta Olsson, Gyda Islandshästförening
lotta@mypages.se

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter